Bilrekond

Bilrekond

Varför bör man rekonda en bil?

  1. Hålla bilens värde: Genom att regelbundet rekonda din bil bibehåller du dess estetiska skick och därmed även dess värde. När du väljer att sälja eller byta in bilen kommer en välrekonditionerad bil ha ett högre marknadsvärde än en som inte har blivit väl omhändertagen.

  2. Skydda lacken: Fordon utsätts för väderförhållanden, smuts, fågelavföring och annat som kan skada lacken över tid. Genom att rekonda bilen tar man bort eventuell oxidation, små repor och missfärgningar, vilket ger lacken en skyddande finish och ser till att den fortsätter att se fräsch ut.

  3. Förbättra intrycket: En välrekonditionerad bil ger ett positivare intryck hos både förare och passagerare. En ren och fräsch interiör ger en trivsam körupplevelse och ökar trivseln vid långa resor.

Hur rekondar man en bil?

  1. Tvätta och rengöra: Börja med att tvätta bilen noggrant både utvändigt och invändigt. Använd ett bilanpassat schampo och en mjuk svamp eller tvättvante för att undvika repor. Rengör också fönster, instrumentbräda, stolar och   mattor för att få bort smuts och fläckar.

  2. Polera och vaxa: Efter tvätten kan du använda en bilpolish för att ta bort eventuella repor och ge lacken en djup glans. Applicera sedan ett bilvax för att skydda och försegla ytan. Detta kommer att ge bilen en skyddande barriär mot väderförhållanden och ge en spegelblank finish.

  3. Behandla interiören: För att ge interiören en fräsch känsla kan du använda en interiör rengöringsspray för att rengöra instrumentbräda, ratt, säten och andra ytor. Se också till att dammsuga mattor och städprodukter från de svåråtkomliga utrymmena.

  4. Ta hand om detaljerna: Slutför rekond processen genom att ta hand om bilens mindre detaljer. Rengör fälgar och däck för att ge dem en ren och blank yta. Se över rutor och speglar för att se till att de är rena och repfria.

Det är viktigt att notera att rekond är en kontinuerlig process för att bibehålla bilens skick. Att utföra regelbunden underhålls rekond bidrar till att fordonet alltid ser bra ut och håller sitt värde.

Vax vs Keramiskt

Kortfattat kan man säga att skillnaden mellan vax och keramiskt lackskydd ligger i deras varaktighet och skyddande egenskaper. Vax är en traditionell metod för att skydda lacken på en bil, där en tunn hinna av vax appliceras på lackytan för att ge en glansig yta och en viss grad av skydd mot smuts, UV-strålning och mindre repor. Nackdelen är att vax har en relativt kort varaktighet och behöver appliceras regelbundet för att bibehålla sitt skydd.

Å andra sidan är keramiskt lackskydd en modernare teknik som erbjuder en mer hållbar och långvarig skyddsfilm på lackytan. Keramiska lackskydd består av nanopartiklar som skapar en kemisk bindning med lacken och bildar en hård och tålig skyddande hinna. Detta ger ett effektivt skydd mot repor, UV-strålning, kemikalier och andra yttre påverkningar. Det keramiska lackskyddet har också förmågan att ge en djupare glans och en slätare yta jämfört med vax.

Sammanfattningsvis kan man säga att vax ger en tillfällig och lättare skyddsbarriär för lacken, medan keramiskt lackskydd ger en mer långvarig och hållbar skyddsbeläggning med bättre egenskaper för att bevara och förbättra lackens utseende.

Handtvätt 599:-
Bara invändig 1399:-
Hand + invändigt
ej klädseltvätt
1995:-
Klädseltvätt 799:-
Lädervård 399:-
Glasförsegling vindruta 399:- 
Motortvätt 199:- 
 Polering 2595:- 
 Exclusive 5495:-